הפרייה מלאכותית

תוכן עניינים

התפתחות הטכנולוגיה השפיעה על המון תחומים בחיים שלנו. ניתן לראות איך עולם המחשבים מושפע בצורה ישירה מהתפתחות הטכנולוגיה, כמו גם עולמות הפרסום והשיווק, עולמות האינטרנט, עולמות המכשירים הניידים שלנו ועוד. גם התחום הרפואי נהנה בעשרות השנים האחרונות מהתפתחויות שלוקחות אותו אל עבר הקדמה והשכלול, ורבים פונים היום אל מגוון טיפולים כמו הפרייה מלאכותית שמאפשרת כניסה להריון ללא קיום יחסי מין. מה הסיבות לגשת אל טיפול הפרייה מלאכותית ואיך בדיוק זה עובד? אנחנו כאן בשביל להסביר לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת.

מה היא הפרייה מלאכותית?

אז כידוע הפרייה טבעית נוצרת כאשר גבר ואישה מקיימים יחסי מין מלאים ומגיעים לאורגזמה, ובתהליך השפיכה מצליחים זרעון וביצית להיפגש ולהפוך לעובר. השיטה הטבעית הזו אולי נראית פשוטה, אבל לפעמים נדרשים לא מעט נסיונות על מנת לצלוח אותה – וזה במקרה הטוב.

במקרים הפחות טובים שיטת קיום יחסי המין לא עובדת כראוי מסיבות שונות, ואז הזוג צריך לפנות אל הפרייה מלאכותית. הפרייה מלאכותית הוא תהליך המתבצע מחוץ לרחם וללא צורך לקיים יחסי מין, ובהם תאי הזרע והביצית מופרים בתנאי מעבדה, ולאחר ההפרייה – מוחדרים אל גוף האישה להמשך הריון טבעי ותקין, תוך ליווי רפואי, כמובן, על מנת להבטיח שהכל מתנהל כשורה.

מה היתרון של הפרייה מלאכותית?

זוג שניגש אל תהליך של הפרייה מלאכותית יכול למעשה להסתמך על תנאי המעבדה שיעשו את שלהם. הדבר הזה כולל חוסר תלות בימי ביוץ, למשל, או עוצמה של הזרע, אלא הפרייה מלאכותית דואגת לחבר ביניהם בצורה מלאכותית וללא קשר בתנאי גוף האדם שבדרך כלל צריכים להילקח בחשבון בזמן ניסיון הכניסה להריון.

כמובן שכאשר אין צורך בהפרייה מלאכותית השיטה הטבעית היא נהדרת, אבל אם וכאשר מגיעים למצב שיש בה צורך – הפרייה מלאכותית היא הדרך להבטיח הריון תקין ובריא.

מי צריך הפרייה מלאכותית?

הפרייה מלאכותית משרתת היום סוגי אוכלוסיות רבים. זוגות גברים, למשל, שמעוניינים בילד משלהם פנים אל הפרייה מלאכותית בשילוב של זרע של אחד מבני הזוג עם הביצית של האם הפונדקאית או של תורמת הביציות, ולאחר תהליך של הפרייה מלאכותית מתחיל הריון ברחמה של הפונדקאית. גם אנשים שחווים קושי בכניסה טבעית להריון מוצאים את עצמם פונים אל הפרייה מלאכותית על מנת להתקדם בתהליך.

הפרייה מלאכותית – דברים שחשוב לדעת לפני שניגשים לתהליך

אז נכון, הפרייה מלאכותית היא אחד ההליכים הנפוצים ביותר בעולם ושיטות הביצוע שלה התקדמו מאוד עם השנים, אולם בכל אופן מדובר כאן על תהליך פולשני שצריך להיערך לקראתו. חשוב לדעת שלקראת הפרייה מלאכותית שני בני הזוג יעברו טיפולים כאלו ואחרים כמו שאיבת ביציות, אולטרא סאונד, בדיקות התאמה גנטית למניעת מחלות, דגימת זרע ולפעמים אף נטילת הורמונים שונים לסיוע לתהליך.

זכאויות והטבות בזמן הפרייה מלאכותית

הפרייה מלאכותית הוא הליך לא קצר במיוחד, ולכן חשוב לדעת בדיוק מה מגיע לכם ומה לא מגיע לכם. מבחינת מקום העבודה שלכם, חשוב לקחת בחשבון ששעות מסויימות של הפרייה מלאכותית יבואו על חשבון שעות העבודה, ולכן יש לדבר מראש עם המנהלים שלכם על מנת לשים את הדברים על השולחן בצורה ברורה. תוכלו כמובן להמיר את השעות לימי חופש.

קופות החולים מאפשרות מימון מסויים בזמן הפרייה מלאכותית כך שלא תצטרכו לשאת בכל הנטל הכלכלי כאן בעצמכם, ותוכלו להנות מסיוע כספי במסגרת הביטוח של קופות החולים.

מה עושים עכשיו?

כדי להתחיל בתהליך של הפרייה מלאכותית יש להתייעץ עם הרופא המטפל ולהבין את הדרכים החכמות ביותר עבורכם לתחילת התהליך. שיהיה המון בהצלחה!

ד"ר יונה ברק
ד"ר יונה ברק

עוסקת בתחום זה כ-35 שנה. ממייסדי התחום בארץ ובעולם.
שותפה ביצירתם של כ- 30 אלף ילדים בארץ ובעולם.

קרא עוד אודות ד"ר יונה ברק
נשמח לשמוע את דעתכם על המאמר
ד"ר ברק בטלוויזיה